Ads 468x60px

Pages

Arpacık Soğanı Çorbası


Fransızların en çok sevdiği çorbalardan birisi olan Arpacık Soğanı Çorbası yani Fransız Soğan Çorbası, yemeklere başlangıç için doğru bir tercih olabilir.
Arpacık Soğanı Çorbası Tarifi
Ekleyen: Arzu YURT
Tür: ÇorbaKac Kişilik: 4
Hazirlanis:  13 dakika Pisirme:  47 dakika Toplam:  1 saat
Gerekli Malzemeler
1 çorba kaşığı çiçek yağı
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
500 gram ayıklanıp iyice kıyılmış arpacık soğanı
3 çorba kaşığı sirke
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
2 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı süzme bal
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Hazırlanışı
Sirkeyle balı küçük bir kapta karıştırın.
Çiçek yağıyla tereyağını bir tavaya koyun ve orta ateşte tereyağını eritin.
Tavaya tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
Pişen soğanların üzerine sirkeyle karıştırdığınız balı ve sarımsağı da ekleyerek 2 dakika daha pişirin.
Et suyunuzu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha çekmeye bırakın.
Dört büyük kase dolduracak olan çorbayı ateşten alabilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edin ve isteğe göre tatlandırması için nane ekleyebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...