Ads 468x60px

Pages

Berliner Pfannkuchen

Malzemeler
500 gr.un
1 tane maya
1 su bardagi süt (sayet az gelirse ekleme yapin)
2 yemek kasigi sivi yag
2-3 yemek kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2 tane yumurta sarisi hamura (BEYAZ) iki hamuru yapistirmak icin kullanilacak
ICI ICIN:
Cilek yada Visne marmelati
KIZARTMAK ICIN :
Sivi yag
Tarif
Unu yogurma kabina alin ortasini havuz gibi acin mayayi ,sekeri ekleyin
Sütü hafif ilitin üzerine dökün yaklasik 15 dakika mayanin kabarmasini bekleyin
Sonra diger malzemeleri katip güzel ne sert nede civik olmayan bir hamur elde edin SÜT miktarini ona göre ayarlayin ben göz karari yaptim hamurum kulak memesi yumusakliginda oldu
Hamuru mayalanmaya birakin ve mayasi gelince büyükce acin
Su bardagi ile yuvarlaklar kesin yarisina resimdeki gibi her birine yani 1 tatli kasigi marmelat koyun kenarlarina firca ile yumurta beyazi sürün ve üzrine bos hamurdan kapatip iyice yapistirin
BURASI ÖNEMLI YOKSA KIZARTIRKEN ACILABILIR
Yapisan yuvarlak pastalari tepsiye alip 15 dakika daha mayalandirin
Yagli kagit serin altina alirken kolay olur
ORTA HARARETLI OCAKTA KIZARTIN BUDA ÖNEMLI KIZGIN YAGA ATMAYIN ICI HAMUR KALABILIR
VE KAGIT MUTVAK HAVLUSUNUN ÜZERINE ALIN
ILIKKEN BOLCA PUDRA SEKERINE BULAYIN
***AFIYETLER OLSUN ***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...