Ads 468x60px

Pages

Çoban Salatası Tarifi

Özellikle yaz günlerinde sofralarda mutlaka bulunan çoban salatası tarifini bir de bizden görün bakalım bir yerlerde eksik kalan bir şeyler var mı.

Tür: SalataKac Kişilik: 10,
Hazirlanis:  15 dakika Toplam:  15 dakika,
Gerekli Malzemeler,
1 kg domates,
5 adet yeşil sivri biber,
5 adet taze soğan,
500 gram orta boy salatalık,
Yarım demet maydanoz,
4 adet küçük kırmızı turp,
20-25 adet siyah zeytin,
Sos için,
1 su bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tuz,

Hazırlanışı
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp ince şeritler halinde doğrayın.
Taze soğanların kök kısımlarını kesip üst kabuklarını çıkartın ve doğrayın.
Salatalıkların kabuklarını soyup uzunlamasına dörde bölün ve dilimleyin.
Maydanozun yapraklarını doğrayın. Hepsini bir salata kasesine koyup karıştırın. Sos malzemesini de karıştırıp gezdirerek üstüne dökün. Yeşil salata yaprakları üzerinde servis edin. En sonunda da üstüne zeytinleri serpiştirin. Notlar : Bu tarif Türk Mutfağı kitabından alıntı yapılmıştır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...