Ads 468x60px

Pages

Frambuazli Cheescake Tarifi


Malzemeler
1,5paketÜlkerçifte kavrulmuş pötibör bisküvi
1,5 kahve fincanı tereyağ ya da margarin erimiş
1 yemek kaşığı şeker
1 kutu (200 gr) labnepeynir
2yumurtasarısı ayrılmış
1 paketlimonlu jöle
1 kahve fincanı şeker
1 poşet krem şanti
½ bardak soğuksüt
200 gr frambuaz (taze bulamazsanız donmuş)
100 gr frambuaz sos için
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığılimonsuyu
Tarif
Yuvarlak kelepçeli pasta kalıbınızın altına yağlı kağıt döşeyin.
Pötibör bisküvileri rondodan geçirin ama arada küçük parçalar kalsın.
Yağı erittikten sonra içine şekeri ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Bisküvileri erimiş yağ ile tüm bisküviler yağı emene kadar karıştırın.
Pasta kalıbınızın dibine bisküviyi döşeyin ve kaşığın arkası ile bastırarak düzleştirin.
Jöleyi paket talimatına göre hazırlayın ve ılınmasını bekleyin.
Krem şantiyisütle koyulaşıncaya kadar çırpın ve ayırın.
Bir başka çırpma kabında labnepeyniri ve şekeri çırpın.
Yumurta sarılarını ilave edip çırpmaya devam edin.
Şantiyi ilave edin karıştırın.
Ayrı bir kapta Yumurta beyazlarınkarhaline gelinceye kadar çırpın.
Peynir karışımına önce jöle, sonrayumurtabeyazlarını ilave edip çırpın.
En son olarak frambuazın 200 gr’ını da ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Karışımı hazırladığınız kalıba döktükten sonra dolapta tercihen1gece bekletin.
Kalan 100gr Frambuazı şeker ve bir tatlı kaşığılimonsuyu ileateşte5dk karıştırarak sos hazırlayın.
Servisten önce sos ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...