Ads 468x60px

Pages

İrmik Helvası Tarifi

Özellikle kandil günlerinin vazgeçilmez geleneksel tatlı tarifi olan irmik helvasını bir de Esin Ocak’ın tarifine göre yapmanızı öneriyoruz.
Ekleyen: Esin Ocak
Tür: TatlıKac Kişilik: 8
Hazirlanis:  15 mins Pisirme:  25 mins Toplam:  40 mins
Gerekli Malzemeler
Yarım paket margarin(125 gram.)
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Ayrıca şerbet döküldükten sonra yarım su bardağı toz şeker helvanın üzerine serpilecek.
Hazırlanışı
İlk olarak su ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alalım. Kaynatmaya başlayalım. Şerbet kaynarken ayrı bir çelik tencerede margarin eritip sıvı yağı katalım.
İrmiği de ekleyip kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 15-20 dk iyice kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım.
İrmik kavrulduğunda yavaş yavaş kaynattığımız şerbeti içerisine dökelim. Şerbeti dökerken çok dikkatli olmanız gerekiyor, üzerinize sıçrayabilir.
Şerbeti ilave ettikten sonra iyice koyulaşana kadar karıştıralım. Koyulaşmaya başlayınca yarım su bardağı toz şekeri helvamızın üzerine serpelim.
İyice karışınca helvamız da kıvam alınca altını kapatalım. Servis edeceğimiz tepsiye aktaralım.
Dilimleyerek ya da kase içine alıp bir tabağa ters çevirerek servis edebilirsiniz. Afiyet Şeker Olsun…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...