Ads 468x60px

Pages

Köy Pidesi Tarifi

Ispanaklı köy pidesi malzemeleri
Hamuru için
   1.5 kg un
   1 tatlı kaşığı tuz
   1 tatlı kaşığı toz şeker
   20 gr kuru maya
   Yarım kahve fincanı zeytinyağı
   Ilık su
İç harcı için
   1 demet ıspanak
   1 soğan
   100 gr tuzlu lor peyniri
   Zeytinyağı
   Susam
   çörek otu
Ispanaklı köy pidesi hazırlanışı
Ispanaklı köy pidesi: Un, tuz, şeker ve kuru mayayı hamur yoğurma kabına alın. Azar azar ılık su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat mayalanması için bekletin. Hamurun yarısını yağlanmış 30 cm çapında bir tepsiye elinizle yayın. Yarım kahve fincanı zeytinyağını hamurun üzerine sürün. İç harcı için ıspanakları bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzün. Soğanın kabuğunu soyup incecik kıyın. Ispanakları iri parçalar şeklinde doğrayıp soğan, lor peyniri ve zeytinyağıyla bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız harcı tepsideki hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru elinizle tepsi büyüklüğünde açarak harcın üzerine yerleştirin. üzerine zeytinyağı sürüp susam ve çörek otu serpin. Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Ispanaklı köy pidesi artık hazır, afiyet olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...