Ads 468x60px

Pages

Karides Güveç

Kac Kişilik: 4Hazirlanis:  10 dakika Pisirme:  25 dakika Toplam:  35 dakika
Gerekli Malzemeler
Yarım kilo karides
1 adet domates ( domates normalde 2 adet ben bir tatlı kaşığı renkli toz biber kullandım)
1 adet küçük boy soğan
3 adet mantar iri boy
1 adet biber
100 gram kaşar peynir ( rendelenmiş)
2 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlama yaptığımız karidesin suyundan ayırın
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Karideslerin kabuklarını soyarak hazırlayın.
Beş dakika kadar az suyun içerisinde haşlayın çok uzun tutmayın karides erir.
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri ilave edin.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri, küçük kareler halinde kestiğimiz biberleri katın.
Son olarak dilim mantarları da ilave ederek 2 dakika daha kısık ateşte kavurun mantar çok çabuk pişer.
Tuz ,karabiber, dilimlenmiş sarımsakları ekleyerek 5 dakika pişirin.
Kullanacağınız kaba koyarak üzerini kaşar rendesi ile kaplayın 10 dakika kadar 180 derece fırında bekletin yeterli.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...