Ads 468x60px

Pages

Salatalık Turşusu Tarifi

Gerekli Malzemeler
Yarım demet dereotu
5 kg salatalık
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 adet Arnavut biberi
Salamura için
800 gram sirke
300 gram tuz
Çeyrek tatlı kaşığı zerdeçal
25 gram limon tuzu
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çorba kaşığı yenibahar
Hazırlanışı
Salatalıkları toplu iğne yardımıyla 3-4 yerinden delelim.
Güzelce yıkayalım ardından kurulayalım. Daha sonra kavanoza yerleştirelim.
Kavanozlardaki salatalıklarınızın üzerine sarımsak, dereotu, defne yaprakları ve Arnavut biberini eşit olarak şekilde paylaştıralım.
Yukarıdaki salamura malzemelerini bir tencereye koyarak kaynatalım ve kavanozların üzerlerine ekleyelim.
Kavanozların kapaklarını hava almamaları için sıkıca kapatalım.
Oda sıcaklığında 10 gün beklettikten sonra afiyetle yiyebiliriz.
Notlar :
Aynı tarifi lahana ve biber turşusu hazırlarken de kullanabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...