Ads 468x60px

Pages

Armutlu Kıtır Pasta Tarifi

Malzemeler
- 1 paket margarinpasta
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım kg un sa
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- Harcı için:
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 6 adet armut
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Az su
Tarif
Harcı için:
1. Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız.
2. Küçük bir tencerede doğranmış armutları, şekeri, suyu, yağını, tarçını ve kuru üzümleri pişirip, soğutunuz.
Hamuru:
1. Şeker ve yumuşamış yağı krema kıvamına gelinceye kadar çırpınız.
2. Vanilya ve tuzu ekleyip, ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları karıştırarak ilave ediniz.
3. En son un + kabartma tozunu eleyerek ekleyip hamuru elle yoğurunuz.
4. Kek kalıbını yağlayarak içine alüminyum folyo seriniz.
5. Hamurun yarısını kalıba döküp ufalayarak bastırınız.
6. Üzerine soğumuş harcı ekleyip, kalan hamuru yine ufalayarak üzerine döküp kenarlarını sıkıştırınız.
7. Soğuk fırında 175 derecede 35?40 dakika pişiriniz.
8. İyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip vanilyalı dondurma ile servis ediniz..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...