Ads 468x60px

Pages

Etli Pilav Tarifi Pratik

Malzemeler
6 yemek kasigi tereyagi
4 su bardagi tavuk suyu
2 adet sogan
1 bardak nohut
250 gr et
3 su bardagi piriinc
karabiber ve tuz

Tarif
Uc yemek kagi tereyaginda soganlari pemelesinceye kadar kavurun.
Uzerine etleri alip iyice soteleyin.
Uzerine tuzunu karabiberini de ekleyip guzelce pisirin.
Ayri bir tencerede kalan 3 yemek kasigi tereyagini eritin.
Nohutlari koyduktan sonra pirincini ilave edin.
Uzerine suyunu tuzunu ekleyin.
Nohutlu pilav pistikten sonra,istediginiz bir kalibin en altina etleri yerlestirip uzerine nohutlu pilavi iyice sikistirarakduzeltin.
Biraz bekledikten sonra kalibinizi ters cevirin.
afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...