Ads 468x60px

Pages

Güveç Pilav Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
125 gr. tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Güveç Pilavı
Tarif
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin.
Bol suyla yıkayın. 125 gr. tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.
1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun.
Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin.
10 dakika pişirin.
Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.
Bir güveç kabına pilavı alın.
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...