Ads 468x60px

Pages

Havuçlu Pilav Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
Sıvı Yağ
3 Su Bardağı Su
2 Tane Havuç
1 Tane Tavuk Suyu Tablet
Yeterince Tuz
Karabiber

Tarif
Pirinçler sıcak suda yarım saate yakın bekletilir.
Havuçları soyup, kibrit çöpü inceliğinde doğranır.
Tencereye yağ konulur.
Islatılmış olan pirinç yıkanır.
Doğranmış havuçla birlikte 7-10 dk. kadar kavrulur.
Tavuk suyu tableti kaynar su ve tuz eklenir.
Kapağı kapatılıp, kaynamaya bırakılır.
Fokurdamaya başlayınca ocak kısılır.
Suyunu çekince ocaktan alınır ve 15- 20 dk. kadar dinlenmeye bırakılır.
Servis edilirken üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir.
Not:Tavuk suyuda tuzlu olacağından tuzun miktarına dikkat edin.
.Kaynak .yemektarifleri.com/,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...