Ads 468x60px

Pages

Kayseri Yağlaması Tarifi Lezzetli

Malzemeler
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yeterince ılık su,

SOS İÇİN:
250 gr kıyma,
2 büyük soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
100 gr margarin,
2 adet sivri biber,
Kırmızı biber,maydanoz,

Tarif
Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır. 15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma,soğan,biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır. Bir tepsiye ekmek konur. Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder. Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...