Ads 468x60px

Pages

Labneli Kabak Dolma Tarifi

Malzemeler
80 GR LABNE PEYNİRİ
2 YUMURTA AKI
1/4 SU BARDAĞI SÜT (LIGHT)
1/4 SU BARDAĞI KREMA
3 SAP ARPACIK SOĞANI
ZEYTİNYAĞI KOMİLİ
Tarif
Kabakları yıkayın, uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdekleri­ni çıkartın.
İçlerini hafifçe oyun ve çıkan içleri bir tarafa ayı­rın.
Kabakları kaynar tuzlu suda 3 dakika tutup, süzün.
Kıyılmış arpacık soğanlarını, bir tarafa bıraktığınız kabak iç­leri ile birlikte, 2 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin.
Bunları 5 dakika hafif ateşte pişirmeye bırakın.
Sonra bunlara süt ve kremayı, tuzu, biberi ve bir tutam muskat’ı katın ve 10 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Bu sırada yumurta aklarını kar köpüğü gibi çıpm.
Köpükleri kaşık kaşık soğanlı kabaklara katın.
Ardından da labneyi ek­leyin.
Kabakları bu karışımla doldurun ve bir yağlanmış fırın tepsi­sine dizin.
Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz kabakların kurumasını engellersiniz.
Kabakları 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...