Ads 468x60px

Pages

Portakal Reçeli Tarifi

MALZEMELER:
3 adet iri portakal
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı dolusu limon tuzu
1 su bardağı su

Nasıl hazırlanır?
Portakalın kabuklarını soyun.Daha sonra portakalları küçük kare kare doğrayın.
Kabuğun beyaz kısmı çok kalın ise inceltebilirsiniz.Kabukları tencereye koyun 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.
Kaynadığında ocağın altını kısarak 30 dakika pişirin.
30 dakika sonrasında ocaktan alarak suyunu süzün.Süzülen kabukların üzerine bir kere daha 4 su bardağı su ilave ederek bir kez daha kaynatın.
Suyunu süzün ve bir gece bekletin.( iki kere kaynatmamızdaki sebeb acılığının azalması).
ertesi gün kabukların suyunu süzün.tencereye koyun.üzerine şekere konan portakalları ekleyin.1 su bardağı su ekleyin.kaynasın.kaynayınca ocağı kısın.tam 1 saat kısık ateşte pişirin.1 saat olunca limon tuzunu ekleyip 5 dk. pişirin.ocağı kapatın.tencerede soğusun.soğuyunca kavanoza doldurun.bu ölçülerle 1 kiloluk kavanozun tamamı doluyor.afiyet olsun…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...