Ads 468x60px

Pages

Saçaklı Mantı Tarifi Özel

Malzemeler
saçaklı mantı tarifi
malzameler
1 yumurta, 3 bardak un, tuz, su, haşlanmış tavuk ve tavuk suyu, Tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
Tarif
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan mantı hamuru kıvamında hamur hazırlayın ve yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın, Bezeleri yuvarlak 0,5cm. kalınlığında yufka gibi açın.
Açılan her yufkayı tekrar oklavaya sarıp hafifçe oklavayı içinden çıkarın.
Sarılan hamuru bozmadan erişte gibi kesin, ve yapışmaması için ucundan tutup havalandırarak bir kenara alın.
Hamur tamamen bitince yağlanmış tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırında kızartın. (Derin bir tepsi kullanın.)
Kızaran hamurların üzerine sıcak tavuk suyunu döküp tekrar fırına koyun ve suyunu çektirin.
Hamur tavuk suyunu tamamen çekince tabaklara alın ve karabiber serpin, didiklenmiş tavuk etleriyle servis yapın.
Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağlı,salçalı sos dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.Kaynak .,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...