Ads 468x60px

Pages

Şerbetli Kalp Pasta Tarifi

Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Serbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kremasi için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Süslemek için:
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
8-10 adet kiraz şekerlemesi
Tarif
Kek için, yumurtalari çukur cam bir kasede çırpın.
Üzerine, yoğurt, kakao ve tozşeker ilave edip çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu unla karıştırıp hamura ekleyin.
Derince ve kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Diger taraftan serbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Soğuk şerbeti fırından çıkan sıcak kekin üstüne dökün ve soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın.
Kremayi hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp ocaga koyun.
Sürekli karistirarak koyulasincaya kadar pişirin. ılındıktan sonra pastanin üzerini kaplayın.
Çikolata parçalari ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
Asçinin notu: Kabartma tozu yumurtaya degerse kekiniz kabarmaz.
Bu yüzden kek yaparken kabartma tozunu una katip hamura bu şekilde eklemek gerekir
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...