Ads 468x60px

Pages

Aşure

Malzemeler
1,5 su bardağı aşurelik buğday ( Akşamdan ıslatılmış)
1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
1 su bardağı kuru fasulye (Akşamdan ışlatılmış)
½ su bardağı kuru üzüm
½ su bardağı kırık pirinç
4 su bardağı şeker
7 - 8 adet kuru incir
10 -15 adet kuru kayısı
1 tane elma
1 tane portakal
1 su bardağı yer fıstığı
1-2 çorba kaşığı nişasta
ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK İÇİN :
Tarçın
Nar taneleri
Antep fıstığı
Çekilmiş fındık
Hindistan cevizi
Tarif
Buğday, nohut ve kuru fasulyeleri birkaç defa yıkayıp süzelim.
Aşurelik buğdayı akşamdan bir taşım sıcak su ile kaynatıp ağzını kapatalım.
Sabah nohut ve fasulyeleri basınçlı tencerede pişirelim.
Daha sonra buğdayları da basınçlı tencerede iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra buğday, nohut ve kuru fasulyeyi bir tencere koyalım.
Üzerlerine sıcak su koyalım
İçine şekeri, kayısıyı, kuru üzümü ve pirinci ilave edelim.
Suyu ve şekeri az gelirse üstüne ilave edelim.
Ağır ateşte ara sıra karıştırarak aşure özleşinceye kadar pişirelim.
Aşureyi ateşten almadan 5 dk. Önce 1 – 2 çorba kaşığı nişastayı 1/2 su bardağı suda ezerek ilave edelim.
Elmayı ve portakalı soyup küçük küpler halinde doğrayarak, küçük doğranmış incirlerle beraber ilave edelim.
Aşureyi sürekli karıştırarak bir taşım daha kaynatarak ateşten alalım.
İçine fıstıkları ilave ederek aşureyi kâselere boşaltalım.
Üzerine tarçın, fındık, nar tanesi, Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyip soğuk ya da sıcak servis yapalım..Kaynak .yemektarifleri.com/,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...