Ads 468x60px

Pages

Asüre

Tarif
merhabalar gecikmelide olsa asure tarifmle girim mezuya bu asureyi asure zamaninda yaptim ama yogunluktan eklemek bugüne kismet oldu.., iste tarif
Malzemeler:
2 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi fasulye1 su bardagi nohut
10-15 tane kuru kayisi
bir avuc hosaflik kuru üzüm
1-2 tane kuruincir
1-kac tane ceviz
istege göre fistik ve elma1 su bardagi seker
1 -2 tane karanfil
YAPILISI:
aksamdan fasulyeyi nahutu ve bugdayi islatin.sabah hepsini ayri tencerelerde kisik ateste yarim saat kadar kaynatin(bazilari düdüklü tencerede hasliyormus ama zaten islanmis oldugu icin ben tencerede kaynattim)bu arada kaynatirken koydugum su malzemeyle yari yariyaydi istege göre ayarlayabilirsinizde suyunu daha sonra önce bugday olmak üzere inciri kayisiyi ve elmayi küp dogradiktan sonrahepsini bir tencereye dökün. Ve suyunu ayarlayip yaklasik yarim saat kadar hepsini kaynatin.Sekeri su kaynatiktan sonra atin istege göre sicak veya ilik olarakta servis edebilirsiniz bu arada icine attiginiz karanfiller harika bi koku ve tat veriyor.
birde servis ederken üzerine tarcin ekerseniz tadindan yenmiyor:)Asüremiz hazir.
AFIYET OLSUN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...