Ads 468x60px

Pages

Kağıt Kebabı Tarifi

Malzemeler
KAĞIT KEBABI TARİFİ
Malzeme :
1 kilo kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
1 soğan
250 gr, iç bezelye veya 1 küçük kutu konserve bezelye
2 yemek kaşığı vita
10 tane taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yarım çay kaşığı kekik
250 gr. domates
Biraz tuz ve karabiber.

Tarif
Soğanların hepsini ayıklayıp yıkadıktan sonra sebze tahtasında ince ince kıyın.
Kızgın yağda hafif sararıncaya kadar kavurun.
Kıyılan dereotunu, maydanozu, kekiği, doğ­ranan domatesleri, tuzu, biberi, soğanları etle birlikte har­manlayarak karıştırın.
Buna trızlu suda haşlanıp suyu sü­zülen taze bezelyeleri katın.
Büyük bir yağ kânırf’nın icir’ yağlayın.
İkiye katlayın. Hazırladığınız kebabı ortasına ko­yun.
Kâğıdı paket gibi katlayarak etin üstüne sarın.
Tencerenin içine biraz yağ ve bir kahve fincanı su koyun.
Ha­zırlanan kebap paketini ortasına oturtun.
Kapağını sıkıca kapatın.
Etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte 45 dakika pişirin..Kaynak .yemektarifleri.com/,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...