Ads 468x60px

Pages

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Malzemeler
4 adet kalın orta boy patlıcan,
yoğurt, sarımsak,
pul biber, nane, tuz ve maydanoz,
bir miktar zeytinyağı,

Tarif
Patlıcanları közleyin. Közleme işini ocakta veya fırında yapabilirsiniz. Kozlediginiz patlıcanların her tarafının yumuşak olması herhangibir sertlik kalmamasına özen gösterin.
Kolay soyulması için patlıcanları soğuk suya daldırıp çıkarabilirsiniz. Patlıcanların kabuklarını soyun (kabuklar yanmış olabilir). Soyulmuş patlıcanları kesme tahtası üzerine alarak bıcakla küçük küçük boyuna-enine doğrayın ve ezin.
Sap kısımlarını kesip atın. Patlıcanları soğuduktan sonra 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurdun içine atın ve karıştırın bu arada bir miktar da tuz ekleyin. Bunu tabağın içinde yapın. Üzerinden bir miktar yağ gezdirip nane ve pul biberi ekleyip maydanoz ile süsleyin
servis yapabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...