Ads 468x60px

Pages

Patetesli Börek Tarifi

Malzemeler,
1 kg yufka,
5-6 patates,
4-5 taze soğan,
Tuz,karabiber,pul biber,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
YUFKALARA SÜRMEK İÇİN:
2 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
2 yumurta,

Tarif
Öncelikle patateslerimizi kabuklu olarak haşlayalım.
Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirelim.
Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağımızı koyup patateslerimizi ilave edip kavuralım.
Yıkayıp ince ince kıydığımız taze soğanlarımızı ekleyip 1-2 dk. karıştıralım.
Baharatlarımızı ve tuzumuzu ilave edip ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. 1 yufkamızı açıp yufkalara sürmek için verilen malzemeleri karıştıralım. Yufkamızın her tarafına bu harçtan sürelim. Yufkayı 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde keselim. Patatesli harcımızı ucuna koyup,muska şeklinde saralım.
Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayalım. Yağlanmış fırın tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılımış fırına verelim. AFİYET OLSUN....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...