Ads 468x60px

Pages

Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler
1 Kğ kemer patlıcanı
1 Kğ koyun kıyması isteğe bağlı azaltılır
34 Su bardağı zeytinyağı
6 Adet taze biber
12 Adet salkım domates isteğe bağlı tercih ettiğiniz domates
1 Yemek kaşığı silme biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
Tarif
Patlıcanlar yıkanıp soyulur ve iri halkalar şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
Kabın içine kıyma,tuz,salça konup iyice yoğrulur ve avcumuzun içine ceviz büyüklüğünde kıymadan alıp yuvarlıyarak şekil verip tepsiye şekildeki gibi sırayla köfteleri ve patlıcanları dizelim.
Daha sonra üzerine biberleri ve domatesleri koyup üzerine yağı ve bir çay bardağı suyu gezdirelim.
320 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürelim ve üzerine yememizin yanmaması için yağlı
kağıt koyalım
yemeğimizin pişmesine 10 dk kala yağlı kağıdı çıkaralım
yemeğimiz kaynamaya başlayınca fırının -ısısını 220 dereceye getirelim
55 veya 60 dakika sonra kontrol edip patlıcanlar pişmiş ise tepsiyi fırından alalım ve servis yapalım.
Afiyet olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...