Ads 468x60px

Pages

Patlıcanlı Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağı
• 1 su bardağı eritilmiş margarin
• Tuz
• Karbonat.1 tatlı kaşığı
• Aldığı kadar un (Ortalama 600 gr.)
• 2 adet orta boy patlıcan
• Üzeri için:•
Bir yumurta sarısı
• Çörekotu
Tarif
Karıştırma kabına, eritilmiş ve soğutulmuş margarini alalım.
Üzerine sıvıyağı, yoğurt, karbonat ve tuzu ilave edelim karıştıralım.
Unu azar azar katalım ve yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
Üstünü kapatıp yarım saat dinlendirelim.(ılık bir yerde)
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım, bunun için patlıcanları közleyelim ve kesme tahtasında kabukları soyulmuş patlıcanı kıyalım.
Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım.
Elimizle yuvarlayalım, ortasına közlenmiş patlıcanı yeteri kadar alalım ve hamuru kapatalım.
Yağlanmış tepsiye dizelim.1 Yumurta sarısının içine az bir şey şeker alalım ve çırpalım. Hamurların üzerine fırça yardımıyla sürelim, çörekotu serpelim.
170 Derecelik ısıda yarım saat pişirelim.
İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...