Ads 468x60px

Pages

Portakal Soslu Tavuk

Malzemeler
- 700 gram tavuk veya hindi göğüs eti
- 3 adet havuç
- Yarım kahve fincanı susam (30 gram)
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Portakal sosu için malzemeler:
- 2 portakal
- 1 çay bardağı tavuk suyu (1 çay bardağı su + 1 tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı dolusu kaşığı mısır nişastası
- Tuz, kırmızı biber
Tarif
Tavukları kuşbaşı olarak doğrayın. Zeytinyağı ve tuzla karıştırıp, bir süre dinlenmesi için buzdolabına koyun. (Sevenler, bu aşamada zeytinyağı yerine susam yağı da kullanabilirler.)
Havuçları incecik dilimler haline getirin.
Dinlendirdiğiniz tavuklarla birlikte tavaya alıp, havuçlar pişene, etler kızarana kadar pişirin.
Ateştan aldıktan sonra, çok ince doğradığınız sarımsakları, ince doğradığınız taze soğanları ve susamları ekleyin.
Ufak bir tencereye, kuşbaşı doğradığınız portakalları ve diğer tüm sos malzemesini koyup, 3-5 dakika pişirin.
Piştikten sonra,
malzemeyi bir süzgeçten geçirerek tüm suyunu alın. (Portakalların tüm suyunu alabilmemiz için, çatalla iyice ezmemiz gerekebilir.)
Süzdüğünüz sosu tekrar tencereye alın ve mısır nişastasını ekleyin.
Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır.
Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra tavuların üzerine koyup, her tarafına bulaşacak şekilde karıştırın.
Yanında pilavla ikram edebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...