Ads 468x60px

Pages

Künefe Tatlısı Tarifleri

Malzemeler
200 gram tel kadayıf
50 gram tuzsuz dil peyniri
4 çorba kaşığı tereyağı
Tarif
Bir tencerede ince ince ufalanmış kadayıflara 1.5 çorba kaşığı tereyağını yedirerek bir süre karıştırın.
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin.
Üzerine dilimlenmiş dil peyniri koyun.
En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak, üzerine fazla ağdalanmamış soğuk şurubu dökün.
Sıcak servis yapın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...