Ads 468x60px

Pages

Mengen Pilavı Tarifi

Malzemeler,
- 2 Çorba kasesi baldo pirinç,
- 100 gr. kuzu eti,
- 1 Adet kuru soğan,
- 2 Adet domates,
- 1 Fincan iri kıyılmış ceviz içi,
- 1 Tutam dere otu,
- 4 Adet mantar
- Tuz – Karabiber – Su – Fındık Yağı,
,
Tarif
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.
Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz.
Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
Diğer tarafta kuzu etini dogruyoruz.
Tenceremizin içerisine yağ koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz.
Birazda bu şekilde kavuruyoruz.
Sonra ince doğranmış mantarları ilave edip kavuruyoruz.
İçerisine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates ilave ediyoruz.
Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz.
Etler pişince pilavımızı yapıyoruz.
Tencerenin içine fındık yağını koyuyoruz ve pirinçleri ilave edip kavuruyoruz.
Tuzunu, şekerini ilave ediyoruz.
Kuzu etli harcımızı kavrulmu pirinçlerin üzerine döküyoruz.
Tuzunu suyunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlerdiriyoruz karıştırıyoruz.
Dereotu ve iri parçalı ceviz ilave ediyoruz.
Pilavımızı kek kalıbın, koyup servis tabağına ters çevirerek servise hazır hale getiriyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...