Ads 468x60px

Pages

Brüksel Lahana Salata Tarifi

Malzemeler
2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarımsak
Zeytinyağı
Tarif
Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır.
Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir.
Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır,
önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır.
Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir,
stenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır.
Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir.
Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır.
Sıcak olarak servis yapılır.
 Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...