Ads 468x60px

Pages

Burç Bisküvi Tarifi

Malzemeler
325 gr un
200 gr küp doğranmış tereyağı
125 gr tozşeker
2 yumurta sarısı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
200 g pudra şeker
Royal icing için:
2 yumurta akı
250 gr pudra şeker
3~4 damla limon suyu
Tarif
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Un ve tereyağını geniş bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurarak ekmek kırıntısı kıvamına getirin.
Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kalıbı ya da çay bardağı ile kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Rengi fazla koyulaşmadan yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın.
Limon suyu ve pudra şekeri azar azar ilave edip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Gerekirse pudra şeker ilavesi yapın ve karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun.
Soğuyan bisküvilerin üzerine burç şekilleri çizip donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin..Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...