Ads 468x60px

Pages

Kuzu Etli Fasulye Tarifi Güveçte

Malzemeler
  400 Gram Kuzu Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
5 Diş Sarımsak
1 Kilogram Taze Fasulye
2 Adet Domates
3 Adet Köy Biberi
2 Adet Kırmızı Biber
3 Su Bardağı Domates Suyu
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
  Soğanı küp küp doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Sarımsağı ince kıyıyoruz.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Kırmızı ve köy biberlerinin iç çekirdeklerini ayıklayıp, doğruyoruz. Güveci ocağa alıp, ısıtıyoruz. Ardından üzerine biraz zeytinyağı döküyoruz.
Üzerine doğradığımız etleri alıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Etler suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine tereyağını alıyoruz. Doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz. Kavuruyoruz.
Soğanlar da kavrulduktan sonra biberleri ilave ediyoruz. Üzerine salçayı ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Ardından taze fasulyeleri ekliyoruz. Birkaç dakika kavuruyoruz. Doğradığımız domatesleri de güvece alıyoruz.
Domates suyunu da boşaltıyoruz. Tuz serpiyoruz. Biraz da sıcak su döküyoruz. Hazırladığımız güvecin üzerine ilk önce yağlı kağıt kapatıyoruz. Sonra da alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
Güveçte kuzu etli taze fasulye yemeğimizi ocak üzerinde yarım saat kadar pişiriyoruz. Ardından da önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saat kadar pişmeye bırakıyoruz.  .Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...