Ads 468x60px

Pages

Pankek Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Kabartmatozu
3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Tereyağ (oda sıcaklığını)
Tarif
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın.
Unlu karışımı, sütlü karışımla iyi ce karıştırın.
Son olarak yumuşamış tereyağını ekleyin.
Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp, pankek karışımından bir kepçe dökün, ve iki tarafını kızartın.
Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Pankekleri muz ve bal ile servis edin.Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...