Ads 468x60px

Pages

Balik Yahnisi Tarifi

Malzemeler
1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tarif
Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ­ranmış soğanları koyun.
Soğanları kavurun.
Buna ince ke­silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may­danozu katın.
Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin.
Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç­ları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin.
Ayıklanmış ve di­limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun
Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin.
Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca ser­vis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...