Ads 468x60px

Pages

Uskumru Izgara Tarifi

Malzemeler
1 kg. Uskumru,
1 fincan zeytinyağı,
Karabiber,
tuz,
Limon,
maydanoz.
Tarif
Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayı­nız.
Izgaraya diziniz.
Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
Kalan zeytinyağın içersine bir limon suyu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
8u karışıma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve ediniz.
Balıkları servis tabağına yerleştiriniz
Üzerlerine bu sosu dökünüz.
Soğan piyazı ile softaya almız.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...