Ads 468x60px

Pages

Mürdüm Eriği Pestili Tarifi

Malzemeler,
2 Kg mürdüm eriği,
2-3 Su Bardağı Şeker,
2 Çorba Kaşığı Nişasta,
1-2 Su Bardağı su,

Tarif
Erikleri yıkayıp ikiye ayırıyoruz.Çekirdeklerini ayırıp tencereye koyuyoruz.
1-2 su bar. su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
İyice yumuşayınca ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
Süzgeçten geçirip tekrar ocağa koyuyoruz.
Şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Ocaktan almaya yakın nişastayı su ile açıp yavaş yavaş eriğin içine koyuyoruz.
5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağlanmış tepsilere döküp üzerine gelişigüzel dövülmüş fındık serpiyoruz. Güneş de 3-4 gün kurutuyoruz.
Üzerine tül örtün arılardan korumak için.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...