Ads 468x60px

Pages

Sürk Yapımı Tarifi

Malzemeler,
2 kg çökelek, bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor,
1 yemek kaşıgı biber salçası, acı seviyorsanız acı salça olsun ,
2şeker kaşıgı karabiber,
2 şeker kaşıgı kekik,
2 şeker kaşıgı kimyon,
tuz , damak zevkinize göre,

Tarif
Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyupaynı oranda karışacak kadar yogurun( aynı çiğ köfte gibi).
Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın.
Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin.
Çökeleklerin üzerinetülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın .
Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun.
Her gün altındaki gazateyi veya kagıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur.
Kuruyan çökelekleri kavanoza yerleştirin buzdolabında koyunaylarca kalabilir
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...