Ads 468x60px

Pages

Yoğurtlu Kabak Ezme Tarifi

Malzemeler
1 kg. kabak
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
Yoğurt
Sarımsak
Dereotu
Tuz
Toz kırmızı biber
Su

Tarif
Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım.
Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın. Tencereye koyup üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika haşlayın.
Haşlarken azcık tuz ekleyin.
Haşlandıktan sonra el blender’ ı ile püre haline getirin.
Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsiniz.
Fazla su olursa kıvamı sulu olabilir.
Bu noktaya dikkat ediniz.
Kavrulmuş olan unu kabak püresine ilave edip, top top olmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsiniz.
Karıştırmayı bıraktığında fok fok ediyorsa yani kaynamışsa ateşi söndürün.
Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakın.
Bu arada sarmısaklı yoğurdu hazırlayın, dereotunu doğrayın.
Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın.
Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyin.
Yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
Kaşıkla alarak servis edebilirsiniz.
Değişik bir meze, salata çeşidi olarak misafirlere sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...