Ads 468x60px

Pages

Çikolata Soslu Kestaneli Yaş Pasta

malzemeler
pandispanya için:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
ara krema:
500 ml süt
125 gr. toz şeker
50 gr. un
25 gr. mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1 bardak haşlanmış kestane
pasta süsleme için kakao sos
pandispanyanın yapılışı:

önce yumurtalar mikserle 5 dk çırpılıp köpürtülür.içerisine şeker ilave edilip 15 dk çırpılır.son olarak miksersiz olarak tahta spatula yardımıyla un yumurtalı karışıma yedirilip kalıba dökülüp 170 c pişirilir.
kremanın yapılışı
1. Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.
2. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.
3. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.
4. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın.içerisine rondodan geçirilmiş kestaneyi karıştırın
5. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.afiyet olsun
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...