Ads 468x60px

Pages

Su Böregi Tarifi

MALZEMELER
3 Yumurta (Tepsinin büyüklügüne göre degisir)
Tuz 1 tatli kasigi
Aldigi kadar un
ICI: 300 gr kadar peynir
Yarim bag maydonoz
Arasina sivi yag

YAPILISI
3Yumurta kirilir icine tuz atip cirpilir Aldigi kadar unla sert bir hamur yapilir ve dinlendirilir Hamurdan 10 tane beze yapilir ve acildigi kadar acilir Tencereye su konur icine tuz atip kaynatilir bu arada tepsi yaglanir Acilan yufkani bir tanesi tepsiye serilir, diger yufkalir tek tek haslanip Soguk suyun icine alip ordan temiz bir mutvak bezine alip kurulanir 5 Tanesi tepsiye korken arasina yaglanir Tam ortaya gelince peynirli ic konur, diger yufkalarda ayni islem yapilir En üste gelen yufka haslanmadan konur kenarlari icine sikistirilir Üzerini yaglayip 200 dr firinda pisirilin Pidikten sonra yarim saat dinnendirip dilimleyip servis yapilir herkeze afiyet olsun
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...