Ads 468x60px

Pages

Zeytinyağlı Pırasa Tarif

Malzemeler:
1 kilo pırasa,
3 adet havuç,
3 adet soğan,
yarım çay bardağı pirinç,
2 su bardağı kaynar su,
2 yemek kaşığı salça,
zeytinyağı,tuz,limon,

Yapılışı:
Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun.
Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ve de tuzu ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.ılık servis yapınız
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...