Ads 468x60px

Pages

Hazir Yufkadan Muska Börek Tarifi

Malzemeler:
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
 iç malzemesi:
250 gr kıyma
1 orta boy kurusoğan
ince kıyılmış maydanoz
tuz,karabiber, kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
 Çörekotu

Yapılışı:
Öncelikle yemeklik doğranmış kuru soğanları 1 yemek kaşığı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyin. Kıyma kavrulunca maydanozu ilave edip, ocağın altını kapatın.
   Yufkayı tezgaha serip, üzerine yağ-su karışımından sürüp, uzun şeritler halinde kesin.Diğer yufka için de aynı işlemi yapın.Şeritlerin ucuna iç malzemeden koyup muska şeklinde katlayın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tatbik edin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin...
''Bu börek peynir-maydanoz , ıspanak, sosis, patates vb iç malzemeler ile de uygulanabilir''
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...