Ads 468x60px

Pages

Kiymali Gül Böreği Tarifi

Malzemeler;
Hazır böreklik yufka
Süt
Sıvıyağ
İç malzemesi;
Kıyma
Soğan
1 tane domates
2 yeşil sivri biber
maydanoz
Tuz, karabiber
Üstüne sürmek için;
Yumurta sarısı
Çörek otu

Hazırlanışı;
Öncelikle, kıymayı, çok ufak doğranmış soğan, biber ve domatesi,tuz, karabiber veya dilediğiniz baharat ile beraber kavurarak pişirin.Ocaktan alınca maydonozu ilave ederek karıştırın.
Yufkaları dört eşit üçgen parçaya bölün. Her bir parçanın üstüne süt ve sıvıyağ karışımından fırça ile sürün.
Yağladığınız yufka parçasının geniş kenarına kıymalı içten serpin ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında spiral şeklinde sarıp, açık kalan ucu alt tarafa büküp birleştirin.
Her bir bireğin üstüne  yumurta sarısını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra çörek otu ile süsleyerek, önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...