Ads 468x60px

Pages

Ayva Tatlısı

Malzemeler
4 orta boy ayva
2 diş karanfil
2 su bardağı şeker
200 gr.kaymak,
çay kaşığının ucuyla gıda boyası,
ceviz

Tarif
Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede ayvaları yerleştirelim çekirdeklerini, karanfili, gıda boyasını,şekeri ve üzerine tam çıkmayacak kadar suyu koyalım.Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla ve cevizle servis yapabiliriz.NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...