Ads 468x60px

Pages

Maklube Tarifi

Malzemeler,
İçindekiler10 kişilik malzeme,
1.5 kilo et,
1 kilo baldo prinç,
2 orta boy patates,
2 orta boy kuru soğan,
2 kilo yoğurt,
salata,

Tarif
Pirinci sıcak tuzlu suda 5 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım.
b- Patatesleri isteğe göre ister cipsten daha kalın yuvarlak yada küçük küp küp halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım.
c- isteğe göre konserve bezelye,mısır yada haşlanmış nohutu hazırlayalım.
d- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencerede tereyağ da şeffaflaşana dek kavuralım.

Yemeğin Yapılışı
e-Tencerenin en altına tereyağ konulur tabanı yuvarlak kesilmiş soğanlar dizilelim. Soğanların üzerine et konulur etin tüm soğanları kapatmasına gerek yok. Etlerin üzerine kızartılmış patates serpiştirelim. Patatesten sonra isteğe göre bezelye mısır serpiştirelim. Onun üzerine bir pirinçler serpiştirelim. Tencere doluncaya kadar tüm malzemeler kat kat döşeyelim.
(et,patates,bezelye, prinç; et patates bezelye,prinç) Tencere de 2cm boşluk kalıncaya kadar doldurduktan sonra haialadığınız etin suyunu yemeğe ekleyin. Su yemeği tamamen kapatsın ve kısık ateşte 25 dk. pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...