Ads 468x60px

Pages

Midye Tatlisi Tarifi

MALZEMELER:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım paket maya
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
aldığınca un
üzerine dökmek için tereyağ
büyük ceviz parçaları
açmak için nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp hamur haline getirelim kabarmasını beklemeden 12 bezeye ayıralım bunları tabak büyüklüğünde açıp 6şar 6 şar ayıralım üst üste koyup aralarına nişasta serpelim bu altışarlıları beraber ce biraz daha açalım ama fazla ince açmayalım. açtığımız bezeleri sıkıca rulo şeklinde saralım. 2 tane rulomuz oldu bunları yarım saat dolapta bekletelim çıkartıp parmak büyüklüğünde keselim, hafif elimizle bastırıp içine ceviz koyalım ve kapatalım ve tepsiye dizelim. üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim ve fırına verelim üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.piştikten sonra üzerine soğuk şerbetini dökelim.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...