Ads 468x60px

Pages

Etli Bulgur Tarifi

Malzemeler
2 bardak bulgur
1 adet havuç
500 gr kuzu eti
1 adet patates
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
4 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 bardak et suyu
1 çay kaşığı pul biber
dereotu
1 adet kesme şeker
maydanoz
1 adet kabak
tuz, karabiber

Tarif
Kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın
Üzerine tuz ve altı bardak su koyup, iyice haşlayın
Kare şeklinde kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin
Sarımsağı içine doğrayın
Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri atın
Kuzu etlerini ilave edip birkaç dakika kavurun
Küp şeklinde kestiğiniz kabak, havuç, patates ve çarliston biberi ekleyin
domates salçası ile 3-4 dakika kavurun
Yıkanmış bulguru koyun
Üzerine 4 bardak et suyu dökün
Kısık ateşte pilavın suyunu çektirin
Altını kapattıktan sonra kaşıkla havalandırın
İçine bol miktarda kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin
Servise hazırlayın
Servise sunmadan önce 1 kaşık tereyağını kızdırıp üzerine dökebilirsiniz
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...