Ads 468x60px

Pages

Lahana Dolması Etli

Malzemeler,
Bir orta boy dolmalık lahana,
250 gr orta yağlı kıyma,
2 orta boy soğan,
1 kahve fincanı tepeleme pirinç,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1/2 demet maydanoz,
Tuz-karabiber,

Tarif,
Lahananın koçanını koni biçiminde keserek çıkartın
Ortasına tuz döküp kesik yeri alta getirerek sıcak suya koyun
5-10 dk kadar hafifçe haşlayın
Sudan çıkarıp yapraklarını ayırın
Ortalarındaki kalın damarları kesip çıkartın
Dolma içini çiğden hazırlayın
Pirinç, kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı su katarak iyice karıştırın
Lahana yapraklarını istediğiniz boyda ayırıp birer kaşık içten koyarak düzgünce sarın
Dibi düz bir tencereye sıralayın Yeterince su koyup üzerini yaprakla kapatın Kapağını örtüp önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...