Ads 468x60px

Pages

Tavuklu Ali Nazik

Malzemeler
1 kg patlıcan
2 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağ ve tereyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1 kase sarımsaklı yoğurt

Tarif
Öncelikle patlıcanları közleyin.Kabukları soyun ince ince doğrayın ve yarım çorba kaşığı tereyağ ile tavada biraz çevrip içerisine tuz ve pul biber atın.
Tavuk etlerini küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun. Tamamen suyunu çekince ince doğranmış soğan ve biberleri koyup kavurmaya devam edin.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler ekleyin biraz pişince salçasını ekleyin ve yarım su bardağı sıcak su ekleyerek 15 dk kadar kısık ateşte pişirin.Tavuğun içerisine baharat da koyabilirsiniz.
Servis tabağına közlenmiş patlıcanları koyun üzerine sarımsaklı yoğurdu üzerine tavukları koyalım erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve maydonozla süsleyin.Afiyet olsun.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...