Ads 468x60px

Pages

Domates Soslu Kuzu Sırtı Patlıcan Beğendili

Malzemeler
KUZU SIRTI
1 ADET PATLICAN
150 GR UN(BUĞDAY)
15 GR RENDELENMİŞ KAŞAR
30 GR TEREYAĞ
20 GR DOMATES SALÇASI
10 GR İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
SİVRİ BİBER 20 GR
AYÇİÇEK YAĞI 30 GR
VEGATA 3 GR
YEMEKLİK TUZ 3 GR
SARIMSAK 3 DİŞ
SÜT 1 BARDAK

Tarif
Kuzu sırtı temizlenip sarımsak, ayçiçek yağı, vegata ile yapılan sosta 1 gün bekletilir
Taze patlıcan közde pişirilip kabukları soyulu ince kıyılır
Tere yağının yarısı bir tavada eritilip kuru soğan, ince kıyılmış sarımsak, unun yarısı ve kıyılmış patlıcanla karıştırılıp kavrulur
Kaşar peyniri ve süt ilave edilerek inceltilir, beğendisi hazırlanır
Ayrı bir tencerede soğan, sarımsak kavurulup un, salça ile domates sosu yapılır
sosda bekletilen kuzu sırtı ızgarada pişirilip dilimlenir,
Bir servis tabağına ızgarada pişirilen kuzu sırtı alınır, yanına patlıcan beğendi, üzerine domates sos ve közde pişirilmiş biber ilave edilir
Daha sonra ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...