Ads 468x60px

Pages

Ispanaklı Pasta Tarifi

Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı rondodan çekilmiş ıspanak
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker

Üstü İçin:
1 paket krem şanti

Tarif
Ispanakları yıkayıp rondodan geçirin.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Ispanak, vanilya, un ve kabartmatozunuda ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede pişirin.
Kreması için:
Süt, un ve şekeri orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Krem şantiyide tarifine göre hazırlayın.
Kekimiz soğuyunca ikiye kesip üzerini süslemek için içinden ve kenar kısımlarından kesip alın.
Arasına muhallebiyi yayın.
Üstüne kalan muhallebiyide kaplayın.
En üste kremşantiyi yayın.
Ayırdığımız kek parçalarını rondodan çekip üstünü ve yanlarını kaplayın.
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...