Ads 468x60px

Pages

Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 adet yeşil biber
1 adet domates
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, su
6 çorba kasesi su
300-400 gr un
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

Tarif
300-400 gr un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur
Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır
İnce şeritler halinde kesilir
Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir
Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır
Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır
Daha sonra çorbalarda kullanılır
Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur
100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur
Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir
İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir
Hafif pişirilir
1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır
Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır
Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için
Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak Yap Tat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...